Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /data/web/www.tiszaviragfesztival.hu/ci_system/plugins/nusoap.php on line 7382

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Creating default object from empty value

Filename: plugins/nusoap.php

Line Number: 75

Fesztivál színház

***FRISS HÍR***TELTHÁZ MINDHÁROM ELŐADÁSON

***FRISS***Tiszavirág Színházi Estek információ: 
Az Isten hozott a majomházban c. előadásban Ulmann Mónika szerepét Kálóczi Orsolya fogja játszani.

Ismét Nyári színház a Tiszavirág Fesztiválon!

Az idei évben már három előadással készül a fesztivál. A Damjanich Múzeum szabadtéri udvarán június 20-21-22 napokon egy-egy kíváló színházi produkció kerül bemutatásra fél kilences kezdettel.

Belépőjegy ára 1750.- Ft.  / előadás elővételben június 01-ig 1500 Ft / előadás
Jegyek megvásárolhatók május 15-től a Tisza Mozi pénztárában és az előadás napján, műsorkezdés előtt 2 órával, a helyszínen.

2018. június 20. (Szerda)

Isten hozott a majomházban
sci-fi játék

Szereposztás:
Pete Crocker, nyomozó / Férfi: HAJMÁSI DÁVID
Nancy McLuhan / Nő, Kisasszony: ULLMANN MÓNIKA helyett KÁLÓCZI ORSOLYA JÁTSZIK
Mary Kraft, Kisasszony: GERLITS RÉKA
Idős férfi: HORVÁTH KÁROLY
Billy a költő: MOLNÁR GUSZTÁV
 
 
Produkciós asszisztens: KOVÁCS ZSUZSANNA
Jelmez: MAKÁNY MÁRTA
Dramaturg: DANCSECS ILDIKÓ
Rendező: DÖMÖTÖR TAMÁS


Kurt Vonnegut azonos című novellája alapján a szövegkönyvet írta Dancsecs Ildikó és Dömötör Tamás
 
Valahol a jövőben járunk. De minden a múltban kezdődött, amikor a nemzeti kormányok születésserkentő propagandája olyan jól sikerült, hogy a Föld koordinálhatatlanul túlnépesedett és képtelenné vált fenntartani az addigi rendszert. A megalakult Világkormány új intézkedéseket vezetett be: a mindenki számára kötelező Erkölcsi Születésszabályozást, és az Önkéntes Öngyilkos-szalonok intézményét. Az új rendszer az emberiség egészének érdekeit nézi. Az új rendszer működik. Az új rendszerben mindenki elégedett. Vagy mégsem…




2018. június 21. (Csütörtök)

Anna Gavalda:
Szerettem őt
https://www.youtube.com/watch?v=s3d_A63UoQw
 
Játsszák:
Györgyi Anna
Szilágyi Tibor


Egy elhagyott meny és egy – a feleségét megcsaló, de soha el nem hagyó - após felkavaró története a darab, amely briliáns és életszerű dialógusok, viták, kitárulkozások, emlékek, párhuzamos történetek füzére.
 
A történet arról szól, hogy a kétgyermekes asszonyt, Chloét (Györgyi Anna) egyik pillanatról a másikra otthagyja férje egy új szerelemért. Erre az após, Pierre (Szilágyi Tibor), menyét karon fogja, és leviszi a vidéki házba, ahol egy éjszakán át beszélgetnek. A nagy kibeszélések pillanata ez: a sértett asszony a darab nagy részén nem tud „felállni”, mélységes megbántottságából ugyanazokat a köröket futja, s érthető módon mindenkit hibáztat a történtekért, az apósát is. Az éjjel derekán azonban Pierre színt vall, és hirtelen megelevenedik előttünk Mathilde, az egykori csábító alakja...
Nem is kell több: Gavalda darabja két ember szembenézését, filozofálását oly emberismerettel bontja ki, hogy naphosszat tudnánk még hallgatni gondolatait.
 
"Mindig is voltak férfiak, akik csalják a feleségüket. Mennyire banális az egész történet. Hogy ez mindig így van. Hogy az vezeti őket, ami a gatyájukban van. Végül is csak szemet kell hunyni és magától elmúlik az egész. Tudomásul kell venni és kész. Kész, megvan. Túl vagyunk rajta... igaz? Ezt gondolja. Mindnyájan ezt gondoljuk."- mondja dühösen, kétségbeesetten, vádlón a történet hősnője.
 
Ilyen egyszerű lenne? Ez lenne a megfejtése magánéletünk oly gyakori válságainak?
 
KRITIKÁK:
 
„És ennyi év után, meg azok után, hogy Chloét az ő fia hagyta el, mindennek más lesz az értelme. És mások a kérdések is. Nem az, hogy becsületes, tisztességes dolog-e elhagyni a házastársat, hanem az: hogy szabad-e ilyen bátornak lenni. Mert Pierre a hosszú éjszakai beszélgetés konklúziójaként azt a kérdést teszi fel: jobb lett volna talán, ha annak idején ő bátrabb. Mindenki más lett volna. Boldogabb vagy boldogtalanabb, sebzettebb vagy a sebek által megacélozottabb. Csak más.”
olvassbele.com – Jelenetek két házasságból
 
„Gavalda darabja két ember szembenézését, filozofálását oly emberismerettel bontja ki, hogy naphosszat tudnánk még hallgatni gondolatait. Szilágyi Tibor és Györgyi Anna láthatóan fürdik szerepében, egész estén és két felvonáson keresztül nem szűnő intenzitással éli át a minden szereplőt megrázó drámát.”
Szilléry Éva – Az empátia műve ötvendeszer



2018. június 22. (Péntek)

Pataki Éva:
 
Nőkből is megárt…
- élet-duett -
https://youtu.be/zx62Pkr3RBs
 
Játsszák:
Tordai Teri
Hováth Lili


„Egy anya-lánya történet arról, hogy hogyan lesz a szülőből nagyszülő és a gyermekből édesanya. Hogy mi történik velünk, ha egyszer csak arra ébredünk, hogy a társadalom szemében megöregedtünk, de belül nem így érezzük? Pataki Éva szavait idézve: “(…) az ember kívülről ugyan öregszik, de van egy belső mag, az “én”, ami szabadon kószál a testtől függetlenül.”
Ebből az előadásból megtanulhatjuk, hogy merjük kimondani, ha valami már elmúlt; ne féljünk találkozni új helyzetekkel… és hogy az életben az egyik legfontosabb dolog a humor.”
(Cseh Judit - rendező)



 
KIEMELT TÁMOGATÓINK
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Emberi Er?források Minisztériuma Alfa Nova
Nemzeti Kultúrális Alap Stadler Energott

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK
McHale Le Bélier New York Café & Bistro NHSZ Szolnok
Szolnoki Sportcentrum Amadeus Rádió Aktív Rádió Hangfoglaló K-Project Ingatlanfejlesztő Kft.

Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnikai Kft. HCA Holland colours szoljon.hu