Fellépők

Psycho Mutants

- 2018. június 19. (kedd)

Psycho Mutants
Már több, mint tíz éve, hogy berobbantak Pécs könnyűzenei életébe sötét hangulatú, pszichedelikus, a voodoo swinget és rock'n roll-t tangóharmonikával házasító zenéjükkel a pszihomutánsok. 

Meglepetésszerű debütálásuk azóta is folyamatosan ismétlődik: akárhová mennek, mindenhol tátott szájak fogadják a bandát. Nyugodtan kijelenthetjük, ilyen zenét senki nem csinál ma Magyarországon. Mintha Denverből jöttek volna, a 16 Horsepowert, Jay Munly-t idézik, csak bendzsó helyett – keletet erősítve – tangóharmonikán játszanak. Karnics Zoli basszus-bariton orgánuma és karizmája pedig egy másik dimenzióba viszi a produkciót. Őket hallgatva mintha egy föld alatti, füstös kocsmában küzdenénk a sokadik pohárral és a fejünkben önálló életre kelt démonokkal. A Psycho Mutants ismertebb Franciaországban, mint itthon, ami többek között annak köszönhető, hogy 2015-ös Baby Burn című lemezük ott is megjelent a Volvox és a [PIAS] gondozásában, hogy a FIP-en és más független országos francia rádió sokat játszotta a No Hero című számukat, és hogy lassan száz koncerten vannak túl francia területen, fesztiválokon és klubokban egyaránt. Kevés magyar banda büszkélkedhet azzal, hogy írt róluk a Rolling Stone Magazin vagy a Les Inrocks, ráadásul nem is rosszakat. 2017 decemberében jelent meg az legutóbbi (kis)lemezük, a Three and a Half kétféle színű bakeliten, ismét francia kiadónál, a Slice of Wax Records-nál. A közelmúltban történt tagcserétől (trombita ki, billentyű be) pedig jobban pszicho lett a mutánsok hangzása, mint valaha.

Faut qu’ca guinche (FR)
A Tiszavirág Fesztiválon tavaly fellépett együttesről azt írtuk egy éve, hogy: „A kimondhatatlan nevű francia zenekar zenéjére semmilyen más értelmes reakciót nem lehet elképzelni, ...
I am Soyuz
Az énekes-dalszerző, multi-instrumentalista Bozóky Felicia 2012-ben kezdett zenei projektjébe. Játszik gitáron, ukulelén, bendzsón, melodikán és omnichordon.
Ellas Duó
Ellas Duó: Csiki Ágnes: gitár, ukulele;  Tóth Bernát Réka: ének
Jónás Vera Experiment
Jónás Vera és zenekara idei éve is annyira mozgalmas, mint a tavalyi: Santana után léptek fel egy lengyel fesztivál nagyszínpadán, végig fesztiválozzák a nyarat, majd szeptemberben Ázsiába ...
KIEMELT TÁMOGATÓINK
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Emberi Er?források Minisztériuma Alfa Nova
Nemzeti Kultúrális Alap Stadler Energott

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK
McHale Le Bélier New York Café & Bistro NHSZ Szolnok
Szolnoki Sportcentrum Amadeus Rádió Aktív Rádió Hangfoglaló K-Project Ingatlanfejlesztő Kft.

Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnikai Kft. HCA Holland colours szoljon.hu