Fellépők

Psycho Mutants

- 2018. június 19. (kedd)

Psycho Mutants
Már több, mint tíz éve, hogy berobbantak Pécs könnyűzenei életébe sötét hangulatú, pszichedelikus, a voodoo swinget és rock'n roll-t tangóharmonikával házasító zenéjükkel a pszihomutánsok. 

Meglepetésszerű debütálásuk azóta is folyamatosan ismétlődik: akárhová mennek, mindenhol tátott szájak fogadják a bandát. Nyugodtan kijelenthetjük, ilyen zenét senki nem csinál ma Magyarországon. Mintha Denverből jöttek volna, a 16 Horsepowert, Jay Munly-t idézik, csak bendzsó helyett – keletet erősítve – tangóharmonikán játszanak. Karnics Zoli basszus-bariton orgánuma és karizmája pedig egy másik dimenzióba viszi a produkciót. Őket hallgatva mintha egy föld alatti, füstös kocsmában küzdenénk a sokadik pohárral és a fejünkben önálló életre kelt démonokkal. A Psycho Mutants ismertebb Franciaországban, mint itthon, ami többek között annak köszönhető, hogy 2015-ös Baby Burn című lemezük ott is megjelent a Volvox és a [PIAS] gondozásában, hogy a FIP-en és más független országos francia rádió sokat játszotta a No Hero című számukat, és hogy lassan száz koncerten vannak túl francia területen, fesztiválokon és klubokban egyaránt. Kevés magyar banda büszkélkedhet azzal, hogy írt róluk a Rolling Stone Magazin vagy a Les Inrocks, ráadásul nem is rosszakat. 2017 decemberében jelent meg az legutóbbi (kis)lemezük, a Three and a Half kétféle színű bakeliten, ismét francia kiadónál, a Slice of Wax Records-nál. A közelmúltban történt tagcserétől (trombita ki, billentyű be) pedig jobban pszicho lett a mutánsok hangzása, mint valaha.

Denaley Davidson (NZ)
Denaley Davidson, aki már nyolc szólólemezt mondhat magáénak, Új-Zéland egyik legelismertebb művésze. 
Nico et Sa Fougére (Fr)
A francia popkultúrában jártas zenekedvelőknek támpontot adhat az, hogy a Nico et Sa Fougére duóját olyan előadók inspirálták, mint Renaud, Brassens, Brel és Ferrat,.
Krokodill
A Krokodill Duó igazi latinos, vidám hangulatot varázsol, repertoárjukban rumba, cumbia, andalító és vérpezsdítő latin-amerikai dallamok szerepelnek.
I am Soyuz
Az énekes-dalszerző, multi-instrumentalista Bozóky Felicia 2012-ben kezdett zenei projektjébe. Játszik gitáron, ukulelén, bendzsón, melodikán és omnichordon.
KIEMELT TÁMOGATÓINK
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Emberi Er?források Minisztériuma Alfa Nova
Nemzeti Kultúrális Alap Stadler Energott

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK
McHale Le Bélier New York Café & Bistro NHSZ Szolnok
Szolnoki Sportcentrum Amadeus Rádió Aktív Rádió Hangfoglaló K-Project Ingatlanfejlesztő Kft.

Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnikai Kft. HCA Holland colours szoljon.hu