Fellépők

The Mabon Dawud Republic

- 2018. június 20. (szerda)

The Mabon Dawud Republic
A The Mabon Dawud Republic többek között a SoulClap Budapest, a Qualitons, a Jü és a Zuboly tagjainak afrobeat formációja, akik emellett még tucatnyi más formációban zenélnek együtt – a mintegy tizenhat főt számláló csapat a Trafó Felabration koncertjén mutatkozott be 2017 végén, és annyira élvezték a közös munkát, hogy azóta is együtt maradtak.

Megalakulás éve: 2017.
Honnan: Budapest
Tagok: Szőke Barna, Harangozó Sebestyén (gitár), Hock Ernő (basszusgitár), Zahár Fanni – (alt szaxofon, fuvola), Weisz Gábor, Kováts Gergő (tenor- és bariton szaxofon), Meggyes Ádám (trombita), Csapó Krisztián (harsona), Bognár Szabolcs (billentyűs hangszerek, shekere), Halmos András, Czirják Tamás, Krecsmáry Zsolt, Boros Levente, Szarvas Dávid (dob, ütőhangszerek).
Stílus: Progresszív afrobeat
Hatások: Fela Kuti, James Brown, Afrika és a diaszpóra zenéje
Kiadók: Budabeats
Történet: 2017 tavaszán kaptunk egy emailt amiben egy angolai illetőségű bizonyos Mabon Dawud megbízott minket hogy legyünk a kísérőzenekara, átküldött pár saját számot és egy tetemesebb összeget utalt a számlánkra honorárium gyanánt, biztosított minket hogy ősszel turnézni fogunk. Felkészültünk de Mr Dawud azóta nem válaszolt egy levelünkre sem. A turné nem valósult meg, de mi annyira élveztük a közös zenélést hogy együtt maradtunk.
Megjelenések: Egyelőre nincs.
Küldetés: Megmozgatni pár vállat, csípőt, feneket.
Jövőkép: Fejest ugrunk egy féregjáratba és végtelen párhuzamos univerzumban játszunk örökké egyfolytában, majd pont mielőtt a párhuzamosok találkoznának és megemelnék a kalapjukat gyorsan letöltjük magunkat és egy szimulált valóságban kezdjük elölről a folyamatot.
Mellékprojektek: Qualitons, Irie Maffia, Amoeba, SoulClap Budapest, Jü, Jazz Bois, Manaky, Kézműves Kultúra, Zuboly, Szabó Balázs Bandája... hogy párat említsünk.
Szexepil: A diszkókék kongáink és a négytagú perkaszekciónk.
Legnagyobb eredmény, elismerés: Tavaly októberben megtöltöttük a Trafó nagytermét és egy három órás műsorral emlékeztünk Fela Kutiról az Egypt 80 egyik eredeti tagjával, Dele Sosimivel, Senával, Saïd Tichitivel, Akkezdet Phiaival és a Slow Village-dzsel.

Voodoo Papa Duo
A Voodoo Papa Duo két multiinstrumentalista jóbarát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja. Szert Zsigmond (Ex Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker) ...
Faut qu’ca guinche (FR)
A Tiszavirág Fesztiválon tavaly fellépett együttesről azt írtuk egy éve, hogy: „A kimondhatatlan nevű francia zenekar zenéjére semmilyen más értelmes reakciót nem lehet elképzelni, ...
Shaibo
"Egyensúlyban az okos és a populáris zene" - Ígéretes Titánok
Wallace (FR)
A négytagú francia zenekar vezetője, Erwan Naour tíz éve járja Franciaországot, Európát és a világot, és lép fel franciásan szomorkás, szívbemarkoló, emberközeli dalaival.
KIEMELT TÁMOGATÓINK
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Emberi Er?források Minisztériuma Alfa Nova
Nemzeti Kultúrális Alap Stadler Energott

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK
McHale Le Bélier New York Café & Bistro NHSZ Szolnok
Szolnoki Sportcentrum Amadeus Rádió Aktív Rádió Hangfoglaló K-Project Ingatlanfejlesztő Kft.

Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnikai Kft. HCA Holland colours szoljon.hu