Fellépők

The Mabon Dawud Republic

- 2018. június 20. (szerda)

The Mabon Dawud Republic
A The Mabon Dawud Republic többek között a SoulClap Budapest, a Qualitons, a Jü és a Zuboly tagjainak afrobeat formációja, akik emellett még tucatnyi más formációban zenélnek együtt – a mintegy tizenhat főt számláló csapat a Trafó Felabration koncertjén mutatkozott be 2017 végén, és annyira élvezték a közös munkát, hogy azóta is együtt maradtak.

Megalakulás éve: 2017.
Honnan: Budapest
Tagok: Szőke Barna, Harangozó Sebestyén (gitár), Hock Ernő (basszusgitár), Zahár Fanni – (alt szaxofon, fuvola), Weisz Gábor, Kováts Gergő (tenor- és bariton szaxofon), Meggyes Ádám (trombita), Csapó Krisztián (harsona), Bognár Szabolcs (billentyűs hangszerek, shekere), Halmos András, Czirják Tamás, Krecsmáry Zsolt, Boros Levente, Szarvas Dávid (dob, ütőhangszerek).
Stílus: Progresszív afrobeat
Hatások: Fela Kuti, James Brown, Afrika és a diaszpóra zenéje
Kiadók: Budabeats
Történet: 2017 tavaszán kaptunk egy emailt amiben egy angolai illetőségű bizonyos Mabon Dawud megbízott minket hogy legyünk a kísérőzenekara, átküldött pár saját számot és egy tetemesebb összeget utalt a számlánkra honorárium gyanánt, biztosított minket hogy ősszel turnézni fogunk. Felkészültünk de Mr Dawud azóta nem válaszolt egy levelünkre sem. A turné nem valósult meg, de mi annyira élveztük a közös zenélést hogy együtt maradtunk.
Megjelenések: Egyelőre nincs.
Küldetés: Megmozgatni pár vállat, csípőt, feneket.
Jövőkép: Fejest ugrunk egy féregjáratba és végtelen párhuzamos univerzumban játszunk örökké egyfolytában, majd pont mielőtt a párhuzamosok találkoznának és megemelnék a kalapjukat gyorsan letöltjük magunkat és egy szimulált valóságban kezdjük elölről a folyamatot.
Mellékprojektek: Qualitons, Irie Maffia, Amoeba, SoulClap Budapest, Jü, Jazz Bois, Manaky, Kézműves Kultúra, Zuboly, Szabó Balázs Bandája... hogy párat említsünk.
Szexepil: A diszkókék kongáink és a négytagú perkaszekciónk.
Legnagyobb eredmény, elismerés: Tavaly októberben megtöltöttük a Trafó nagytermét és egy három órás műsorral emlékeztünk Fela Kutiról az Egypt 80 egyik eredeti tagjával, Dele Sosimivel, Senával, Saïd Tichitivel, Akkezdet Phiaival és a Slow Village-dzsel.

Hooten Hallers (USA)
Aki látta az Ozark című sorozatot, tudja, hogy a Missouriból érkező Hooten Hallers milyen vidékről is származik, aki nem, az nézze meg, és megtudja.
Wallace (FR)
A négytagú francia zenekar vezetője, Erwan Naour tíz éve járja Franciaországot, Európát és a világot, és lép fel franciásan szomorkás, szívbemarkoló, emberközeli dalaival.
Psycho Mutants
Már több, mint tíz éve, hogy berobbantak Pécs könnyűzenei életébe sötét hangulatú, pszichedelikus, a voodoo swinget és rock'n roll-t tangóharmonikával házasító zenéjükkel a pszihomutánsok. 
Krokodill
A Krokodill Duó igazi latinos, vidám hangulatot varázsol, repertoárjukban rumba, cumbia, andalító és vérpezsdítő latin-amerikai dallamok szerepelnek.
KIEMELT TÁMOGATÓINK
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Emberi Er?források Minisztériuma Alfa Nova
Nemzeti Kultúrális Alap Stadler Energott

TOVÁBBI TÁMOGATÓINK
McHale Le Bélier New York Café & Bistro NHSZ Szolnok
Szolnoki Sportcentrum Amadeus Rádió Aktív Rádió Hangfoglaló K-Project Ingatlanfejlesztő Kft.

Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnikai Kft. HCA Holland colours szoljon.hu