Borházak utcája

Borházak utcája - 2017. június 13-17. (Kedd-Szombat)

Tisza park, Sóház út.

A tisza parkban a gesztenyefák árnyékában felállított borházakba az idei esztendőben 35 különféle 
pincészetet és pálinkaházat fogadunk. A református templomtól egészen a Tisza szálló bejáratáig sorakoznak hazánk különböző bor régiójából érkező pincészetek.

A parkon belül tovább "dübörög" a PÁINKALAND l hazai párlatok páratlan válogatásaival.
 
Kitűnő találkozási helyszíne baráti társaságoknak, közösségeknek,  szerelmeseknek, vígadóknak, búsulóknak. A területen három zenei színpad is helyet kap, ahol népzenétől a swingen keresztül a sanzonokon át a bossa nováig keverednek a dallamok hazai és neves nemzetközi előadók játékának köszönhetően. (persze nem egyszerre).

A borok mellett egyéb gasztronómiai kínálattal is készülünk. A finom tócsogós tócsni, a szarvaskolbász, a sajtkülönlegességek, a kenyérlángos vagy akár a hurka kolbász kitűnő kiegészítői az "üdítő" nedűknek. 


résztvevő pincészetek

Áts Károly Pincészete (Tokaj)

Áts Károly Pincészete (Tokaj)

Facebook: https://www.facebook.com/atspince/?fref=ts

A Tokaj nagymesterei közé tartozó Áts Károly legendás dűlőkről (Szent Tamás, Betsek) szüreteli a szőlőt. A szemünk előtt kibontakozó hegyaljai reneszánsz egyik kulcsfigurája újraértelmezte és finomhangolta a helyi hagyományokat, munkájával utat mutatva más bortermelők számára.

 
Áts Károly Pincészete (Tokaj)

Facebook: https://www.facebook.com/atspince/?fref=ts

A Tokaj nagymesterei közé tartozó Áts Károly legendás dűlőkről (Szent Tamás, Betsek) szüreteli a szőlőt. A szemünk előtt kibontakozó hegyaljai reneszánsz egyik kulcsfigurája újraértelmezte és finomhangolta a helyi hagyományokat, munkájával utat mutatva más bortermelők számára.

 
 

 
Áts Károly
 
Nemrég még mindenki a Royal Tokajihoz kötötte Áts Károlyt, a 2012-es Év Bortermelőjét, aki 2013 év elején elvállalta az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. főborászi megbízatását, s mellé elindította a családi pincészetet is.
 
Áts ennek a tájnak, éltető közegnek a szülötte. „Tokajiak vagyunk, most is ott lakunk. A szőlőben nőttem fel, apámtól lestem el a fogásokat. Soha nem gondoltam más szakmára, soha nem érdekelt igazán más, csak a szőlő és a bor” – nyilatkozta korábban.  Vele kapcsolatban 2006 egyik igazi szenzációja volt, hogy az Egyesült Államok-beli Wine & Spirits magazin a világ legjobb borai között végzett kóstoláson a maximális 100 pontot adta az 1999-es eszenciának. Sem a tekintélyes szaklap, sem valamely neves borverseny történetében még nem fordult elő, hogy egy bort ilyen magas polcra emeltek volna. A készítője, Áts Károly Mád szerelmese. Jól ismer minden dűlőt, sőt sort is, és talán az sem túlzás, hogy a nagyobb kövekkel is közelebbi kapcsolatot ápol. A dűlőszelektált furmintról alkotott képünk, s ezáltal a minerális, száraz tokajiról kialakított nézetrendszerünk jelentős részben gazdagodott általa.
Balla Géza  (Erdély)

Balla Géza (Erdély)

Facebook: https://www.facebook.com/ballageza.pinceszet/?fref=ts

Az erdélyi kultuszborász pincészete visszatérő vendége a fesztiválnak. Iskolázott, karakteres, harmonikus borok születnek Balla úr birtokán, amelyek nagy örömünkre elsősorban kárpát-medencei fajtákból készülnek. Titkos tipp: kóstold meg a Sziklabor-sorozat Kadarkáját!
 
 
Balla Géza  (Erdély)

Facebook: https://www.facebook.com/ballageza.pinceszet/?fref=ts

Az erdélyi kultuszborász pincészete visszatérő vendége a fesztiválnak. Iskolázott, karakteres, harmonikus borok születnek Balla úr birtokán, amelyek nagy örömünkre elsősorban kárpát-medencei fajtákból készülnek. Titkos tipp: kóstold meg a Sziklabor-sorozat Kadarkáját!
 
 
 

    Ménes kiváló talajadottsága és az adriai éghajlathoz hasonló klíma szülte a borvidék büszkeségeit, a vörösborokat! A Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos és a Kadarka  ma is cégünk kiváló borai. Vörösborainkat hagyományosan ászokhordóban érleljük. Alkalmazzuk a kishordós (barrique) érlelést is. Kitûnõ évjáratú borainkat több éves érlelés után értékesítjük.
    Fehérborainkat korszerûen, reduktív módon, hûtött erjesztéssel készítjük. Sajátosságunk a huszáros savgerinccel rendelkezõ Mustos Fehér, de szélesíti palettánkat a világfajta Sauvignon Blanc, a rózsaszirom illatú Tramini, a szelíd, de titokzatos Királyleányka,  a jellegzetes Szürkebarát és a harmonikus Olaszrizling.
Ménes érdekes, izgalmas szín- és ízvilága babonázza meg vendégeinket boraink kóstolásakor, mert a nálunk készült bor ”... szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak”.


 
Bock Pince (Villány)

Bock Pince (Villány)

Facebook: https://www.facebook.com/bockandrollbor/?fref=ts

Hálátlan kihívás legendák árnyékában alkotni, Bock József pedig a legnagyobb hazai legendák egyike a borászat világában. Fia, Bock Valér azonban vállalta a kihívást, és saját ízlése szerint való, önálló arculattal rendelkező borokkal lépett piacra. Vagány, lendületes, fiatalos borokat rak palackba – nem csoda, hogy a Bock & Roll már debütálását követően slágerr vált!
 
 
Bock Pince (Villány)

Facebook: https://www.facebook.com/bockandrollbor/?fref=ts

Hálátlan kihívás legendák árnyékában alkotni, Bock József pedig a legnagyobb hazai legendák egyike a borászat világában. Fia, Bock Valér azonban vállalta a kihívást, és saját ízlése szerint való, önálló arculattal rendelkező borokkal lépett piacra. Vagány, lendületes, fiatalos borokat rak palackba – nem csoda, hogy a Bock & Roll már debütálását követően slágerr vált!
 
 
 

 
A Bock Pince családi vállalkozás. A családban a szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya több évtizedre, sőt évszázadra nyúlik vissza.
Az elődök Németországból települtek Magyarországra a 18. században. A család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal a Villányi borvidéken. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai azóta szállnak apáról fiúra, ebből nőtte ki magát mára ez a családi vállalkozás.
Napjainkban a sikerek mögött egyértelműen egy megértő feleség és stabil család áll. Bock József felesége, Valéria korábban tanítóként dolgozott, de az egyre növekvő családi vállalkozás kedvéért felhagyott hivatásával.
Természetes volt, hogy a gyerekek is a szülők által kitaposott útra lépnek, így ma már mindannyian a családi vállalkozásban tevékenykednek. Azaz elmondható, hogy a Bock márka mögött jelenleg a család 2 generációja képviselteti magát.

Borvidék: Villány
Web: www.bock.hu
Cím: 7773 Villány, Batthyány u. 15.
Név: Bock József
Tel.: + 36 72 492 919
E-mail:  recepcio@bock.hu
 
Pozsonyi Pince (Etyek)

Pozsonyi Pince (Etyek)

Facebook: https://www.facebook.com/Pozsonyi-Pince-322107437817097/?fref=ts

Városunk legismertebb és legnépszerűbb borásza rutinos fesztiválozóként kínálja nagyszerű fehér- és vörösborait. Zsolt úr idén is a Tiszavirághoz időzítve mutatja be frissen palackozott tételeit (Chardonnay ’15, Szürkebarát ’15, Pinot Noir ’15), az ínyenceknek pedig különösen ajánljuk a birtok Hamburgi muskotályát, amely egyedülálló tétel a hazai borkínálatban.
 
Pozsonyi Pince (Etyek)

Facebook: https://www.facebook.com/Pozsonyi-Pince-322107437817097/?fref=ts

Városunk legismertebb és legnépszerűbb borásza rutinos fesztiválozóként kínálja nagyszerű fehér- és vörösborait. Zsolt úr idén is a Tiszavirághoz időzítve mutatja be frissen palackozott tételeit (Chardonnay ’15, Szürkebarát ’15, Pinot Noir ’15), az ínyenceknek pedig különösen ajánljuk a birtok Hamburgi muskotályát, amely egyedülálló tétel a hazai borkínálatban.
 
 
A bor készítésének folyamatában szívesen ötvözzük a régi és új eljárásokat. Szeretnénk, ha boraink mindig saját, egyéni gondolkodásmódunkat tükröznék. Számunkra bort készíteni nem csak technológiai folyamat, hanem alkotás.
A pincészet feldolgozója és pincéje az Etyek melletti Alcsútdobozon található. Az épület a pincével 2006 nyarán készült el.
 
Borvidék: Etyek
Web: www.pozsonyipince.hu
Cím:  8087 Alcsútdoboz, Hrsz.: 2282/1
Név: Pozsonyi Zsolt
Tel.: 06-30-289-4011
E-mail: pzs@pozsonyipince.hu
Daróci - Nagy Pincészet (Eger)

Daróci - Nagy Pincészet (Eger)

Eger ezer arca elevenedik meg Daróci Nagy szortimentjében. Szép fehérek, jóivású rozék, komoly vörösök – boraik egy sokoldalú, kvalitásokban gazdag régió képét adják ki. A pincészet képviselője, Czeczon Zsolt úr pedig a Tiszavirág Fesztivál veterán résztvevője, rockabilly- és blues-koncerteken is könnyedén össze lehet vele futni a színpadok előtt!
 
Daróci - Nagy Pincészet (Eger)

Eger ezer arca elevenedik meg Daróci Nagy szortimentjében. Szép fehérek, jóivású rozék, komoly vörösök – boraik egy sokoldalú, kvalitásokban gazdag régió képét adják ki. A pincészet képviselője, Czeczon Zsolt úr pedig a Tiszavirág Fesztivál veterán résztvevője, rockabilly- és blues-koncerteken is könnyedén össze lehet vele futni a színpadok előtt!
 
 
A szőlőterületek nagysága 6002 hektár. Napjainkban 20 település alkotja a 15 hegyközséget. Az Egri borvidék két körzetre tagolható.

Hosszú keresgélés után sikerült rátalálni Szomolyán egy ingatlanra, amely egyaránt alkalmas volt pincevágásra, szőlőfeldolgozó és géptároló csarnok megépítésére, s nem mellékesen volt rajta egy helyi védettséget élvező parasztház. Annak épülete felújításra került, s az első időszakban a benne kialakított kóstolóterem fogadta vendégeit.
Nagy Lajos és felesége 2001-ben kezdett hozzá családi vállalkozásához. Először termő, „öreg” szőlőket vásároltak, majd új szőlőültetvényeket telepítettek. 2006-ban a szőlőterületek nagysága elérte a 45 hektárt. A területeken fele-fele arányban osztoznak a fehér és kék szőlőfajták. Szintén fele-fele arányban osztoznak a régi és az új telepítésű szőlőültetvények, melyeknek nagy része kék szőlőkből adódik össze.

Fajták szerint:
 
A fehér szőlő ültetvények Szomolyán helyezkedenk el:
  • Rizlingszilváni és Sauvignon Blanc a Mácsalma dűlőben,
  • Olasz rizling a Pazsag dűlőben,
  • Egri Leányka a Galagonyás dűlőben.
A kék szőlő ültetvények:
  • Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc az Egri hegyközség területén a Birka dűlőben,
  • Kékfrankos, Merlot, Pinot Noir és  Syrah Szomolya hegyközség területén, Vaslápa dűlőben.
Borvidék: Eger
Web: www.darocinagy.hu
Cím:  3411 Szomolya, Széchenyi u. 36.
Név: Pozsonyi Zsolt
Tel.: 30-995-2223  
E-mail: czeczonzs001@t-online.hu
 
Németh Család Pincészete (Virághegyi Pincészet) (Szekszárd)

Németh Család Pincészete (Virághegyi Pincészet) (Szekszárd)

Németh Gábor úr a kezdetektől állandó kiállító, a borászat és a fesztivál kéz a kézben haladt előre az elmúlt évtizedben. Azóta a Tiszavirág ugyancsak kinőtte magát, a szinte ismeretlen kispincészet pedig Szekszárd egyik legragyogóbb és legszínvonalasabb birtokává vált. Miként tavaly, idén is Németh Gábor úr képviseli a régiót a Szekszárd vs Villány borpárbajban, amely pénteken kerül megrendezésre!
 
Németh Család Pincészete (Virághegyi Pincészet) (Szekszárd)

Németh Gábor úr a kezdetektől állandó kiállító, a borászat és a fesztivál kéz a kézben haladt előre az elmúlt évtizedben. Azóta a Tiszavirág ugyancsak kinőtte magát, a szinte ismeretlen kispincészet pedig Szekszárd egyik legragyogóbb és legszínvonalasabb birtokává vált. Miként tavaly, idén is Németh Gábor úr képviseli a régiót a Szekszárd vs Villány borpárbajban, amely pénteken kerül megrendezésre!
 
 
Borászatunk családi alapokon nyugszik, nagypapától a gyerekekig, mindenki a bor szolgálatában áll az év egy szeletében. A borfeldolgozás egy része saválló tartályokban történik, de a pincészethez tartozik a Bezerédj család történelmi pincéje is, ahol fahordós érlelés történik. A pince eredetileg 1842-ben épült, amelyet 2006-2007-ban újítottunk fel. Itt az érdeklődök számára lehetőség nyílik a piacon lévő boraink kóstolására, valamint a Szekszárd környéki ízvilágban történő kis gasztronómiai kalandozásra is.

Szőlőültetvényeink területe megközelíti a 20 ha-t, melyből 15 ha új telepítés. Tőkéinken kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, chardonnay és zöldveltelini fürtöket érlelnek a szekszárdi borvidéket melengető nap sugarai, melyből vörös, fehér és rozéborokat egyaránt készítünk.

Boraink évről-évre nemzetközi és hazai borversenyeken egyaránt megmérettetnek, több első és második helyezéssel öregbítve mind pincészetünk, mind a szekszárdi borvidék hírnevét.
 
Borvidék: Szekszárd
Web: www.viraghegyibor.hu
Cím:  7100 Szekszárd, Csokonai u. 3. ¼
Név: Németh Gábor
 
Léránt Pince (Badacsony)

Léránt Pince (Badacsony)

Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Léránt-Pincészet-Badacsony/322829017788484?fref=ts

Észak-Balaton ugyancsak divatos régió, a Léránt Pince pedig a borvidék legnagyobb múltra visszatekintő borászatai közé tartozik: a család már a 19. század végén telepített szőlőket a területen. Léránt úr tiszteli a hagyományokat, a mai napig tradicionális módszerekkel dolgozik, szőlőben és pincében egyaránt.
 
 
Léránt Pince (Badacsony)

Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Léránt-Pincészet-Badacsony/322829017788484?fref=ts

Észak-Balaton ugyancsak divatos régió, a Léránt Pince pedig a borvidék legnagyobb múltra visszatekintő borászatai közé tartozik: a család már a 19. század végén telepített szőlőket a területen. Léránt úr tiszteli a hagyományokat, a mai napig tradicionális módszerekkel dolgozik, szőlőben és pincében egyaránt.
 
 
 

Léránt Károly badacsonyi szőlőtermelő-borosgazda vagyok. A családunk a badacsonyi hegy D-Ny-i oldalán fekvő szőlőterületeken folytat szőlőtermelést és borkészítést, az 1880-as évektől.
A szőlőterületünket a család műveli kézi erővel és némi gépi segédlettel.
A boraink az ősi magyar szőlőfajtáinkból és az újfajta szőlőből is készülnek. Fő fajtáink az Olaszrizling, Rizlingszilváni, Ottonel Muskotály, Cserszegi Fűszeres, Zweigelt. A szőlőfeldolgozás a dédapám pincéjében történik, a régi fahordók és az új technológia összevonásával. A fahordóink 30-50 évesek, (mert jó fahordót és feleséget, ritkán cserél a borász.) Borainkat palackba és folyóborként is értékesítjük. A borkóstolásra és beszélgetésekre, a bor dicsőítésére a badacsonyi hegyoldalban, a Léránt Pince Radnóti utca 2. szám alatt van lehetőség.

A badacsonyi hegy dél-nyugati oldalán helyezkedik el szőlőterületük. Kis területen, 1,5 hektáron művelik a szőlőt. Elsősorban borfesztiválokon, kiállításokon népszerűsítik boraikat.
  • Ezüstérmes: Badacsonyi Olaszrizling 2004 / Léránt Károly
  • Ezüstérmes: Badacsonyi Rizlingszilváni 2004 / Léránt Károly
Borvidék: Badacsony
Cím:  8261 Badacsony, Radnóti utca 2.
Név: Léránt Károly
Tel.: +36 20 374-4595
E-mail: lerant.pince@gmail.com
Szőke Mátyás pincészete (Mátra)

Szőke Mátyás pincészete (Mátra)

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Szőke-Mátyás-Pinceszet/216181215144883?fref=ts

A mátrai borvidék ikonszerű alakja, a régió kophatatlan érdemekkel rendelkező úttörője visszatérő vendég a Tiszavirág Fesztiválon. Száraz fehérben, rozéban és vörösben egyaránt mértékadó, Nektárium nevű, természetes módszerekkel készült félédes vörösbora pedig valódi kuriózum!
Szőke Mátyás pincészete (Mátra)

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Szőke-Mátyás-Pinceszet/216181215144883?fref=ts

A mátrai borvidék ikonszerű alakja, a régió kophatatlan érdemekkel rendelkező úttörője visszatérő vendég a Tiszavirág Fesztiválon. Száraz fehérben, rozéban és vörösben egyaránt mértékadó, Nektárium nevű, természetes módszerekkel készült félédes vörösbora pedig valódi kuriózum!
 

Talajadottságokat tekintve vulkanikus alapon a barna erdőtalaj a jellemző, a Mátra-hegység déli lankáinak ökológiai adottságai kiválóan alkalmasak a szőlő-termesztés számára. Nagyobbrészt fehér szőlőt művelnek, azok közül is kiemelkednek az illatos fajták, melyek borában nagyszerűen harmonizál a fűszeresség és a finom savösszetétel.

A borvidék fő szőlőfajtái:
Olaszrizling, Szürkebarát, Hárslevelű, Muscat Ottonel, Tramini, Chardonnay, Kékfrankos, Cabernet.
 
... Ahol a nap és a hegy összeér
 
Borvidék: Mátrai Borvidék
Web: www.szokematyas.hu
Cím:  3036 Gyöngyöstarján, Jókai tér 28.
Pince: 3036 Gyöngyöstarján, Széchenyi út 72.
Név: Szőke Mátyás
Tel.: (37) 372-539
E-mail: szoke.matyas@mail.datanet.hu
 
Bulyáki pálinka (Nagykörű)

Bulyáki pálinka (Nagykörű)

Facebook: https://www.facebook.com/BulyakiPalinka/


A nagykörüi illetékességű Bulyáki mester pálinkái között nincs olyan tétel, amit ne ajánlhatnánk tiszta szívből: legyen birs vagy málna, a minőség stabilan kiemelkedő. Valódi gasztronómiai különlegesség a főzde saját receptúrája, a szarvasgombán érlelt pálinkák sora, melyekből mindenképpen meg kell kóstolni egy stampedlivel!

Bulyáki pálinka (Nagykörű)

Facebook: https://www.facebook.com/BulyakiPalinka/


A nagykörüi illetékességű Bulyáki mester pálinkái között nincs olyan tétel, amit ne ajánlhatnánk tiszta szívből: legyen birs vagy málna, a minőség stabilan kiemelkedő. Valódi gasztronómiai különlegesség a főzde saját receptúrája, a szarvasgombán érlelt pálinkák sora, melyekből mindenképpen meg kell kóstolni egy stampedlivel!

 

 


Nagykörű, ahol több mint 200 hektáron virágzik a cseresznye. Itt található az egyik legrégebbi hazai pálinkafőzde. A leltári adatok alapján már 1810-ben adóztak a kifőzött pálinka után (pálinkaüstönként).
Bulyáki József 1983-ban került a szeszfőzdébe az akkor Áfész alkalmazottjaként. 1990-ben vásárolta meg a főzdét, akkor évi 30-35 ezer hlf pálinkát főzött bérfőzésben. Ma már sajnos csak évi 8-10 ezer hlt-ot főznek.
A több mint 20 éves szakmai gyakorlattal és tapasztalattal várjuk továbbra is főzetőinket és vendégeinket. 

 

2008 novemberében kerültek forgalomba kilencféle ízben a pálinkák.


A pálinkakészítés művészete:
  • Érett kiváló minőségű gyümölcs feldolgozása (aprítás, magozás)
  • Irányított erjesztés
  • A főzőmester hozzáértése, a megfelelő középpárlat kiválasztása
  • A pálinka pihentetése, érlelése, palackozása

Megteremtéséhez ezen feltételek együttes megléte szükséges, ez teszi oly becses kinccsé (hungarikummá).

Mértékletes fogyasztása élményt nyújt!
 
Web: www.bulyakipalinka.hu
Cím:  5065 Nagykörű, Sallai út 2.
Név: Bulyáki József
Tel.: +36 30 2391 309
E-mail: palinka@bulyakipalinka.hu
 

 

Nagykörű, ahol több mint 200 hektáron virágzik a cseresznye. Itt található az egyik legrégebbi hazai pálinkafőzde. A leltári adatok alapján már 1810-ben adóztak a kifőzött pálinka után (pálinkaüstönként).
Bulyáki József 1983-ban került a szeszfőzdébe az akkor Áfész alkalmazottjaként. 1990-ben vásárolta meg a főzdét, akkor évi 30-35 ezer hlf pálinkát főzött bérfőzésben. Ma már sajnos csak évi 8-10 ezer hlt-ot főznek.
A több mint 20 éves szakmai gyakorlattal és tapasztalattal várjuk továbbra is főzetőinket és vendégeinket. 
Font családi pincészet (Kunság)

Font családi pincészet (Kunság)

Facebook: https://www.facebook.com/Font-Pincészet-155466217881471/?ref=ts&fref=ts
 A Font család birtokán a kunsági régió legjava kerül a palackba évről-évre. Érett, zamatos és egészséges szőlőből készítenek színvonalas, ugyanakkor közérthető borokat, igazi nyári tételeket, kiemelten foglalkozva a hazai szőlőfajtákkal (Irsai Olivér, Ezerjó, Cserszegi Fűszeres, stb.). S ha már a hazai szőlőfajtáknál tartunk: idén tavasszal bemutattak egy bort, ami kollektív üzemmódban dobogtatja meg az ínyencek szívét – immáron elsőrangú Kövidinka is található a pultban!
 
Font családi pincészet (Kunság)

Facebook: https://www.facebook.com/Font-Pincészet-155466217881471/?ref=ts&fref=ts
 A Font család birtokán a kunsági régió legjava kerül a palackba évről-évre. Érett, zamatos és egészséges szőlőből készítenek színvonalas, ugyanakkor közérthető borokat, igazi nyári tételeket, kiemelten foglalkozva a hazai szőlőfajtákkal (Irsai Olivér, Ezerjó, Cserszegi Fűszeres, stb.). S ha már a hazai szőlőfajtáknál tartunk: idén tavasszal bemutattak egy bort, ami kollektív üzemmódban dobogtatja meg az ínyencek szívét – immáron elsőrangú Kövidinka is található a pultban!
 
 
Borvidék: Kunsági borvidék
Honlap: www.fontpinceszet.hu
Név: Font Sándor
Cím: 6230 Soltvadkert, Bócsai út 9.
Mobil: 20-357-7404
E-mail: info@fontpinceszet.hu
Szőlő ültetvény: 28 hektár
 
Jackfall bormanufaktúra (Villány)

Jackfall bormanufaktúra (Villány)



A fesztivál sztárpincészetei közé tartozik a villányi Jackfall Bormanufaktúra. Ez alkalommal is széles és érthetően rétegzett szortimentet hoznak, birtokborokban és kiemelt válogatásokban egyaránt erős palackokkal készülnek, a Rózsabimbó rozé pedig alighanem idén is a fesztivál egyik legnépszerűbb bora lesz. Kőszeli András, a pincészet borásza a pénteki borpárbajon Villány képviseletében lép szorítóba!
 
Jackfall bormanufaktúra (Villány)



A fesztivál sztárpincészetei közé tartozik a villányi Jackfall Bormanufaktúra. Ez alkalommal is széles és érthetően rétegzett szortimentet hoznak, birtokborokban és kiemelt válogatásokban egyaránt erős palackokkal készülnek, a Rózsabimbó rozé pedig alighanem idén is a fesztivál egyik legnépszerűbb bora lesz. Kőszeli András, a pincészet borásza a pénteki borpárbajon Villány képviseletében lép szorítóba!
 
 

Jelenleg mintegy 13 hektár területtel rendelkezünk, melyek nagyrészt Kisharsányban és Nagytótfaluban, szinte egy tömbben találhatók. Kisharsányban nagyon magas (7-8000 tőke/hektár) tőkeszámmal telepítettünk nagyobb részt Merlot-t, Cabernet Franc-t, Syrah-t, kisebb részt Cabernet Sauvignon-t és más fajtákat. Kisebb területekkel rendelkezünk a Jammertalban is.

Célunk az, hogy a véglegesnek szánt birtokméret (kb.20 hektár) elérése, az új telepítések termőre fordulása és a minden technológiai és vendégfogadási igényt kielégítő kisjakabfalvi épületegyüttes teljes elkészülte után viszonylag kis mennyiségű (kb. 80-100 ezer palack) de nagyon magas minőségű vörösbort állítsunk elő. Az aranyérmek már sejtetnek valamit.

2006-ban elkészült apartman házunk, ahol várjuk az egyéni és csoportos vendégeket, borkóstolókkal és borvacsorákkal.

2009-ben a Jackfall további két szomszédos épület újjáépítésével ill. felújításával gazdagodott. Ezen épületek a vendégek jó kedvére és kényelmes elszállásolására készültek. Mindenki megtalálhatja bennük a kedvére valót. Ezzel a bővítéssel 42 szállóvendéget tudunk egy időben fogadni.

Az idelátogató vendégek részére kerékpárokat is biztosítunk. Itt biciklizni is csodás.

És terveink még bőven vannak….

 

Cím: 7773 Kisjakabfalva, Fő u. 23.
Telefon: +36 72 492 061, +36 20 555 1727.
E-mail: boraszat@jackfall.comszallas@jackfall.com
 
Csetvei Krisztina (Mór)

Csetvei Krisztina (Mór)

Csetvei Krisztina vagyok és 1983. január 8-án láttam napvilágot egy Szabadkához közeli kisvárosban (Bácstopolyán). Gyermekkoromat már Budapesten töltöttem, majd tízenévesen családommal (Anya-Apa-Tesó és Néró, a kutya családtag) Szentendrére költöztünk – aztán jött a gimi, egyetem (BME-GTK), gyakornoki munka, munka-munka, magybetűs ÉLET és ismét Budapesten találtam magam.
 
Csetvei Krisztina (Mór)

Csetvei Krisztina vagyok és 1983. január 8-án láttam napvilágot egy Szabadkához közeli kisvárosban (Bácstopolyán). Gyermekkoromat már Budapesten töltöttem, majd tízenévesen családommal (Anya-Apa-Tesó és Néró, a kutya családtag) Szentendrére költöztünk – aztán jött a gimi, egyetem (BME-GTK), gyakornoki munka, munka-munka, magybetűs ÉLET és ismét Budapesten találtam magam.
 
 

Nálunk nem volt kérdés, hogy a Műszaki Egyetemen tanulok tovább, az is biztos volt, hogy inkább a gazdasági tárgyak, marketing és menedzsment, ami érdekelnek... (nem igazán a hálózatok és rendszerek vagy vegyipari műveletek című kiváló tantárgyak). Negyedévesen projekt feladatot kaptunk (mely már a diplomamunkára való felkészülésünket segítette) – ekkor riadt nagy szemekkel állhattam otthon, mert Édesanyám egyik legjobb barátnője segített másnap utat mutatni.. Szeretem a borokat? – kérdezték félve. A válasz egyértelmű volt számomra. Szeretem a jó bort, az embereket, szeretek tanulni és így jelentkeztem marketing gyakornoknak az akkor nemrégen induló és épülő-szépülő Béres Szőlőbirtok és Pincészethez. Orbán Gergely értékesítési vezető (jelenleg Borbán Pincészet) kezei alá kerültem és csak figyeltem, tanultam, igyekeztem.. aztán karácsonyi ajándékként egy WSET alapfokú tanfolyamot kaptam a Béres családtól a Mészáros Gabriella és Rohály Gábor vezette Borkollégiumba. (Ekkor 2006-ot írtunk.) Én voltam a legboldogabb, legbüszkébb és leg-leg-leg! Sikeresen elvégeztem a tanfolyamot, majd elkezdtem otthon bort kóstolni, szép címkéket gyűjteni (utólag ezeken a címkéken nagyokat mosolygok…), az étel-bor párosításokra oda figyelni.
Az élet kiszámíthatatlan és három év kitérő következett. Egy nagyvállalat marketing osztályára kerültem, egy hatalmas, idegen világba, ahol helyt akartam állni és úgy érzem sikerült is. Rengeteget tanultam, sok jó barátot szereztem, elvégeztem a BME MBA posztgraduális képzését. Szabadidőmben pedig borkóstolókra jártam..
2009. tavaszán Édesapám barátja (Bóni László, DiBonis Borászat) jelentkezett nálunk telefonon, hogy ha van kedvünk látogassuk meg a HunDeszt díjátadó ünnepségen, ugyanis nagyon jók a pálinkái (gyümölcs párlatai) és örülne ha megmutathatná nekünk, mert mi értékelni fogjuk… Ott voltunk, kóstoltunk, én arra gondoltam, hogy ez művészet és én is részese szeretnék lenni ennek a csodának! Pár hét múlva már a szabadkai birtokon ismerkedtem a borokkal és párlatokkal.. azt éreztem megint, mint amikor a Béres borok között voltam, hogy ez az amit igazán szeretnék csinálni. Egy borkóstolót követő hosszú beszélgetés alkalmával kaptam egy fénymásolt papírt.. amit csaknem minden este lefekvés előtt elolvastam.
     
 
..és az álmok valóra válnak! – 2011-ben elvégeztem a WSET felsőfokú tanfolyamát, Londonban a világ egyik legnagyobb borversenyén az International Wine Challenge-n kóstolhattam és bírálhattam, mint segédbíráló (associate), -sajnos csak egy nagyon rövid ideig- a Rádió Café Borjour bormagazinját vezethettem Nagy Sebestyén társaságában… és nem utolsó sorban pince tulajdonos lettem és májusban elkezdtük Családommal a Csetvei Pince  “felépítését” a gyönyörű móri borvidéken! A pince felújítása befejeződött, csodaszép lett.
Eltelt egy év, túl vagyok a második teljes saját szüretemen és az a legfőbb vágyam, hogy nagyon sok szép, mosolygós, szerethető bort készítsek Nektek, kedves Olvasók!
Repül az idő, 2014. március 05-e lett, sok minden történt velem/velünk az elmúlt pár évben.
2013. nyarán sikeresen diplomáztam a Corvinus Egyetem szőlész-borász szakmérnöki képzésén, diplomamunkám címe a "Móri Borvidék Magyarország bortérképén" címet viseli. Célul tűztem ki, hogy a Móri Borvidéket fogom népszerűsíteni és viszem jó hírét a világban. Evvel párhuzamosan két évig hallgatója voltam a budafoki Soós istván Borászati Technikumnak - sokszor nem volt egyszerű az egyetem és a levelező technikusi képzés párhuzamosan. Végül itt a záróvizsgára nem jutottam el, mert ütközött az egyetemi záró vizsgámmal. Sebaj! Szép két év volt.
2013. augusztus 17-én férjhez mentem. Ez a pincészet életében legalább olyan fontos, mint az én életemben. Machán-Csetvei Frigyes segíti a háttérben a Csetvei Pince értékesítési feladatait és lelket önt belép egy hosszú és fárasztó nap után. Ez nagyon fontos, hogy minden nap (majdnem minden nap) újult erővel tudjam kezdeni és folytatni.
Ma 2016. január 31-ét irunk.  Túl vagyok/vagyunk 5 év saját szüreten, jó és gyengébb évjáraton, nagyon büszke vagyok, hogy elkészült a saját palackozónk, szőlő feldolgozónk, 3 bor-teraszunk (télen-nyáron várjuk kedves vendégeinket). Az első saját telepitésünk idén lesz 2 éves (Vén-hegy, Szürkebarát 2014.04.). A Vén-hegyen és a Vajal dűlőben saját területekkel bővültünk... sok-sok tervünk van! ..és a hasamban már 6 hónapos a pocaklakó. :)
Rengeteg terv, munka, építkezés, szőlőtelepítés vár még ránk az idei évben... szép lassan, de biztosan haladunk előre. Szeretettel várlak a pincémben kedves olvasó!
Baráti üdvözlettel,
Csetvei Krisztina
Juhász Testvérek (Eger)

Juhász Testvérek (Eger)

Facebook: https://www.facebook.com/juhasztestverek/?fref=ts

Az egri pincészetet legfőképpen a rendkívül népszerű rozéjukról ismeri a nagyközönség, de a Juhász Testvérek ennél sokkal többet kínálnak. A tökéletes nyári szomjoltók mellett a régió legnemesebb kvalitásait hordozó, komoly vörösborokat is érdemes kipróbálni a standnál!
 

Juhász Testvérek (Eger)

Facebook: https://www.facebook.com/juhasztestverek/?fref=ts

Az egri pincészetet legfőképpen a rendkívül népszerű rozéjukról ismeri a nagyközönség, de a Juhász Testvérek ennél sokkal többet kínálnak. A tökéletes nyári szomjoltók mellett a régió legnemesebb kvalitásait hordozó, komoly vörösborokat is érdemes kipróbálni a standnál!
 

 


Célunk egyedi karakterű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borok előállítása. Az így készített borok több éves tölgyfa hordós érlelése, palackos formában való értékesítése, igényes piaci szegmensekben. Pl: Borszaküzletek, Éttermek, Szállodaláncok.


Nagyobb mennyiségű minőségi borok előállítása, értékesítése tovább feldolgozó (palackozók) partnerek részére, lédigbor formájában.

A családi vállalkozás évről évre dinamikusan fejlődik. 2002-ben pincészetünket modern feldolgozó technológiai berendezésekkel bővítettük, amelyek már EU minősítéssel rendelkeznek. 2011-ben további fejlesztéseket tervezünk.

Pincészetünk klasszikus családi vállalkozás. Nagyszüleinktől örökölt szőlőültetvényeken kezdtük a gazdálkodást és az elsők között voltunk, akik saját pincészetet alapítottunk az 1990-es években.

A borvidék legszebb dűlőiből leszüretelt szőlőkből kezdetben csak 30 Hl bort tudtunk készíteni. Az évről évre dinamikusan fejlődő pincészetünk jelenleg 60 hektár saját szőlőterületen gazdálkodik, és 140 hektárt integrál. Így éves szinten összesen 200 hektár területről 20.000 mázsa szőlőt dolgoz fel. Ebből 10.000 Hl bort állít elő.

A legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a visszafogott terméssel és a legkorszerűbb feldolgozással boraink állandó jó minőségét garantáljuk. Munkánkat igazolja a hazai versenyeken elért aranyérmek és díjak.

A családi pincészet jelen pillanatban 17.000 Hl tároló kapacitással rendelkezik, amiből 9.000 Hl ászokhordó. Így büszkén mondhatjuk, hogy az egri borvidéken a mi pincészetünk rendelkezik az egyik legnagyobb működőképes ászok kapacitással.

Borvidék: Eger
Web: www.juhaszvin.hu
Cím:  3300 Eger, Kőlyuki pincesor 35.
Név: Juhász Péter és Juhász Attila
Tel.:  20-9268529
E-mail: juhaszvin@chello.hu
Polgár Pince (Villány)

Polgár Pince (Villány)

Facebook: https://www.facebook.com/polgarpincefan/?fref=ts


A Polgár Pincészet neve immár 20 éve jelent egyet a minőségi borok termelésével.
A Polgár család hitvallásának legfontosabb eleme a tradíciók tisztelete a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig.
 
Polgár Pince (Villány)

Facebook: https://www.facebook.com/polgarpincefan/?fref=ts


A Polgár Pincészet neve immár 20 éve jelent egyet a minőségi borok termelésével.
A Polgár család hitvallásának legfontosabb eleme a tradíciók tisztelete a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig.
 
 

A Pécsi Tudományegyetem analízisei tanúsítják, hogy a  Polgár borok előállítása során semmiféle, élő szervezetre káros anyagot nem alkalmaznak, klinikailag bizonyítottan pozitív hatással bírnak az élő szer- vezetekre. Az optimális termőhely kiválasztásával, terméskorlátozással, gondos szürettel és a legkorszerűbb feldolgozással a pincészet garantálja boraik kimagasló  minőségét.
 
Borvidék: Villány
Web: www.polgarpince.hu
Cím:  7773 Villány, Hunyadi utca 19.
Tel.: +36 72 492-194
E-mail: info@polgarpince.hu
 
Figula Pincészet (Balaton)

Figula Pincészet (Balaton)

Facebook: https://www.facebook.com/Figula-Pincészet-170982863008161/

A legnépszerűbb hazai pincészetek egyike, megunhatatlan slágerborok szerzője. A Tihany környéki területeken legfőképpen Olaszrizlinget, Szürkebarátot, Chardonnay-t, Sauvignon Blanc-t szüretelnek, de a közismert Bordeaux-i fajtákat (Merlot, Cabernet Sauvignon) is értő kézzel művelik. Igazi különlegesség a kínálatukban található félédes Szürkebarát.
 

Figula Pincészet (Balaton)

Facebook: https://www.facebook.com/Figula-Pincészet-170982863008161/

A legnépszerűbb hazai pincészetek egyike, megunhatatlan slágerborok szerzője. A Tihany környéki területeken legfőképpen Olaszrizlinget, Szürkebarátot, Chardonnay-t, Sauvignon Blanc-t szüretelnek, de a közismert Bordeaux-i fajtákat (Merlot, Cabernet Sauvignon) is értő kézzel művelik. Igazi különlegesség a kínálatukban található félédes Szürkebarát.
 

 

A 20 hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – dűlőink termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva – mutatjuk be a borvidék sokszínűségét.
A lelkiismeretes és szigorú szakmai munka eredményeként számos hazai és világversenyen – Bordeaux, Brüsszel, Párizs – komoly elismeréseket szereztünk borainkkal. Figula Mihály † többéves munkája elismeréseként a 2000. évben elnyerte hazánk legmagasabb szakmai elismerését, az „Év bortermelője” megtisztelő címet. A Magyar Bor Akadémia és az ország vezető borászatait tömörítő Pannon Bormíves Céh tagja volt. Munkásságát családja tisztelettel folytatja.

BOR

Pincészetünk elsősorban fehérborok készítésével foglalkozik, így szőlőültetvényeinken 80% fehér és 20% kékszőlőt termesztünk.
Fő fajtáink: olaszrizling, zenit, szürkebarát, chardonnay, sauvignon blanc, semillon, muscat lunel, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, kékfrankos.
Boraink készítésénél a legfontosabb szempont a termőhelyi sajátosságok kidomborítása. Választékunkban helyet kapnak a könnyű, gyümölcsös, fiatalos és a nagytestű, kései szüretelésű, hosszan érlelt borok is, amelyek természetesen a borászati technológiát is kettéosztják. Célunk egyedi pincestílus kialakítása, amely kiegészülve a termőhely adta lehetőségekkel, különleges minőséget eredményez.

FILOZÓFIA

“Da bibere – Adj innom”, olvashatjuk a környékünkön fellelt korsón a római kori szavakat, utalván e csodálatos mesterség ősi gyökereire.

A bor – mint a kenyér is – évezredek óta kultikus módon kapcsolódik az emberi létezéshez.
A szőlő és a bor a pannon táj számos településének nevében rejtőzködik, oly jó mondani, hogy Szőlősgyörök, Borszörcsök vagy épp Balatonszőlős.

A természeti adottságok szerencsés találkozása, a táj és a szőlőművelő egymásra találása teszi szőlőskertjeinket oly gyönyörűvé, Balatonunk bármely partjáról szemléljük is a túloldalt.

“A szőlő csodálatos növény. Képes túlélni a gonosz időket, megnyugvást, hitet, örömet, vigaszt, jókedvet, Uram bocsá’, kellemes bódulatot nyújtva megfáradt gazdájának. Ám, hogy szerény megélhetést is biztosítson, ahhoz a hagyományok tisztelete mellett új törekvésekre, mívesebb technológiára és értő fogyasztókra – úgymond “borivókra” van szükség.

Igen, borivókra, akik érzik, értik a műveket, a kompozíciókat, hiszen a jó borok finoman hangszerelt alkotások. A jó bor halkan és tisztán szól, akár egy gregorián ének, mely feledhetetlenül simogatja a pincék templomi csendjét.”

Figula Mihály
 

Borvidék: Balaton
Web: www.figula.hu
Cím:  8230 Balatonfüred
Tel.: +36-30-662-4332
E-mail: figula@figula.hu

Dörgicsei Borház (Balaton)

Dörgicsei Borház (Balaton)

Facebook:https://www.facebook.com/dorgicseiborhaz?fref=ts

Mlinkó István barátunk ifjú korát meghazudtolóan remek borász; hajdanán a Pántlika Pincészet boraival hívta fel magára a szakma és a borisszák figyelmét, majd saját birtokot alapított. A Dörgicsei Borház szortimentjének javát friss, hamvas és üde borok teszik ki, könnyű Olaszrizlingek, Chardonnay-k, Sauvignon Blanc-ok, amelyeket szép vörösborok (Merlot, Cabernet Sauvignon) egészítenek ki. Aki hűsítő rozéfröccsre vágyik, mindenképpen próbálja ki István úr a Kékfrankos rozéját!

 
Dörgicsei Borház (Balaton)

Facebook:https://www.facebook.com/dorgicseiborhaz?fref=ts

Mlinkó István barátunk ifjú korát meghazudtolóan remek borász; hajdanán a Pántlika Pincészet boraival hívta fel magára a szakma és a borisszák figyelmét, majd saját birtokot alapított. A Dörgicsei Borház szortimentjének javát friss, hamvas és üde borok teszik ki, könnyű Olaszrizlingek, Chardonnay-k, Sauvignon Blanc-ok, amelyeket szép vörösborok (Merlot, Cabernet Sauvignon) egészítenek ki. Aki hűsítő rozéfröccsre vágyik, mindenképpen próbálja ki István úr a Kékfrankos rozéját!

 
 

A Balaton Aranya szőlőbirtok ültetvényei Dörgicse és Balatonakali határában helyezkednek el egy igazán sajátságos és egyedi mikroklímájú medencében, melyet északról egy vulkáni kúp, keletről és nyugatról egy-egy mészkőhegy véd az időjárás szélsőségeitől.
Délről a Balatonról visszaverődő napfény és hő biztosítja a szőlő számára az ideális körülményeket. A sajátosan jellegzetes, finom boraink készítését a vulkáni hamuval rétegezett, meszes kőzetet tartalmazó agyagtalaj biztosítja. Az itt termett szőlőkből készült borok kerekek, teltek illatban, zamatban gazdagok és jellegzetes minerális jegyekkel rendelkeznek.

Szívesen látjuk vendégeinket Balatonakaliban lévő ültetvényünkön: présházunk teraszáról boraink kóstolgatása mellett gyönyörködhetnek a pazar balatoni panorámában. Pincénk fahordóiban legjobb boraink és különlegességeink várnak vendégeinkre.

Dörgicsei Borházunkba (8244 Dörgicse Fő út 26.) is szeretettel várjuk önöket. A klasszikus Balaton felvidéki parasztházunkban kialakított borházunkban, finom falatok és jó hangulat mellett teljes borkínálatunkat megismerhetik és megkóstolhatják.

 

Borvidék: Balatonfüred-Csopak
Web: www.balatonaranya.huwww.dorgicseiborhaz.hu
Cím:  8244 Dörgicse, Fő út
Tel.: +36 30 6856730
E-mail: mlinko.istvan@balatonaranya.hu
 
Winelife (Sopron)

Winelife (Sopron)

Facebook: https://www.facebook.com/winelife.hu/?fref=ts
 

Újgenerációs pincészet Sopronból. A technológiai fegyelmet az osztrák borászoktól tanulták el, de magyaros temperamentummal, hatalmas szívvel és lélekkel készítik boraikat. Tételeiket a fesztiválozók és a szakmai zsűri egyaránt nagyra tartja, rendszeresen szereznek komoly díjakat: tavaly egy roppant szép, könnyű és friss Zweigeltjüket választotta a zsűri a Tiszavirág Fesztivál Borának!
 

Winelife (Sopron)

Facebook: https://www.facebook.com/winelife.hu/?fref=ts
 

Újgenerációs pincészet Sopronból. A technológiai fegyelmet az osztrák borászoktól tanulták el, de magyaros temperamentummal, hatalmas szívvel és lélekkel készítik boraikat. Tételeiket a fesztiválozók és a szakmai zsűri egyaránt nagyra tartja, rendszeresen szereznek komoly díjakat: tavaly egy roppant szép, könnyű és friss Zweigeltjüket választotta a zsűri a Tiszavirág Fesztivál Borának!
 

 

Linzer Sámuel

Régi poncihter család sarja vagyok. Gyermekkorom óta a szőlő szeretete, a borok iránti vonzalom az életem részévé vált. 1992 óta Ausztriában előbb tanulóként, majd pincemester-üzemvezetőként a Winzerkeller Römersteinbruch, illetve 2009 óta a további tapasztalatszerzés érdekében a ruszti Weingut Elfenhof teamjét erősítem.

 Egy ilyen hosszas, 20 évnyi tanulmányút után döntöttem el barátaimmal egy hazai borászat megalapítását.

Karádi Gábor

2000 óta foglalkozom szőlőtermesztéssel és bortermeléssel a soproni borvidéken.

Kezdetben kizárólag folyóbor készítésével és értékesítésével foglalkoztam, majd 2004-ben palackoztam le első minőségi és prémium kategóriás boraimat. 2011-ben találkoztam Linzer Sámuellel és Orosz Csabával, ekkor született meg egy közös vállalkozás létrehozásának ötlete. Ez lehetőséget nyújthat számunkra, hogy borainkat egy szélesebb szegmens is megismerhesse és megszerethesse.

Orosz Csaba és Péter

Poncihter felmenőink évtizedek óta foglalkoznak bortermeléssel. Nagyon fiatalon, 2002-ben örököltük meg az itthoni gazdaságot és 2005-ben alapítottuk meg a családi céget.

A WINELIFE Kft.-ben mi képviseljük a fiatalosabb vonalat. Úgy gondoljuk, hogy Linzer Sámuel szakmai tapasztalatával és tudásával, Gábor értékesítésben szerzett gyakorlatával és a mi fiatalos, ám de határozott fellépésünkkel tökéletes csapatot tudunk alkotni.

 

Borvidék: Sopron
Web: www.winelife.hu
Cím:  9400 Sopron, Koronázódomb 24/A
Név: Orosz Csaba
Tel.: +36 70 365-2754
E-mail: winelife@winelife.hu
Kontyos Borház (Klárafalva)

Kontyos Borház (Klárafalva)

Bort nem csak szőlőből, de más, zamatos gyümölcsökből is lehet készíteni – a szegedi Kontyos Borház bűbájos gyümölcsborai is igazolják eme tételt. Kézműves módszerekkel, elsőrangú alapanyagból (szilva, eper, meggy, stb.) készítik borkülönlegességeiket, amelyeket a hazai és a nemzetközi versenyeken is számos díjjal tüntettek ki.
 
Kontyos Borház (Klárafalva)

Bort nem csak szőlőből, de más, zamatos gyümölcsökből is lehet készíteni – a szegedi Kontyos Borház bűbájos gyümölcsborai is igazolják eme tételt. Kézműves módszerekkel, elsőrangú alapanyagból (szilva, eper, meggy, stb.) készítik borkülönlegességeiket, amelyeket a hazai és a nemzetközi versenyeken is számos díjjal tüntettek ki.
 
 

Munkánk során szem előtt tartjuk a tradicionális borkészítést, mely kiváló minőségű kézműves borokat eredményez.
Különösen fontos célkitűzés borászatunk számára gyümölcsboraink népszerűsítése a gasztronómia területén, hogy méltó helyet kapjon a desszertborok között.
Eddigi elismerésünk a 2012 es szegedi fesztiválon az édes meggyborunk ezüst érmet kapott, illetve a 2013-as gyulai nemzetközi gyümölcsborversenyen az eperborunk illetve a szilvaborunk aranyérmet kapott.
 
Borvidék: Szeged
Web: http://www.kontyos.hu/
Cím:  6773 Klárafalva, Kossuth u. 183.
Tel.: +36 20 349 2185
E-mail: kontyoskft@gmail.com
Homoky Család Pincészete (Tállya)

Homoky Család Pincészete (Tállya)

Facebook: https://www.facebook.com/Homoky-Pinc?©szet-284003644959160/?fref=ts




http://www.homokypinceszet.hu/

 
Mészáros Pincészet (Szekszárd)

Mészáros Pincészet (Szekszárd)

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Mészáros-Borház-és-Pince/172826992772016?ref=ts&fref=ts&qsefr=1

 

Régóta isszuk és kedveljük Mészáros Pál vörösborait, amelyek kulcsszerepet játszottak Szekszárd arculatának újradefiniálásában. A Primőr, a Classic és a Resserve sorozatban egyaránt emlékezetes palackok sorakoznak, ínyenceknek pedig mi mást is ajánlhatnánk, mint a Kadarka-válogatás aktuális évjáratát!

Mészáros Pincészet (Szekszárd)

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Mészáros-Borház-és-Pince/172826992772016?ref=ts&fref=ts&qsefr=1

 

Régóta isszuk és kedveljük Mészáros Pál vörösborait, amelyek kulcsszerepet játszottak Szekszárd arculatának újradefiniálásában. A Primőr, a Classic és a Resserve sorozatban egyaránt emlékezetes palackok sorakoznak, ínyenceknek pedig mi mást is ajánlhatnánk, mint a Kadarka-válogatás aktuális évjáratát!

 


A pincészet szívügyének tekinti a Kadarka és Kékfrankos fajták népszerűsítését, 8 hektáron termesztünk Kadarkát és saját Kadarka klónnal is rendelkezünk.

A borkészítés hagyományos fakádas és zárt rendszerű technológiával acéltartályokban, automata vezérelt vörösborerjesztő tartályokban, folyamatos laboratóriumi kontroll mellett folyik, az érlelés barrique és ászokhordókban történik. A löszben vájt pincékben optimális hőmérsékleten és körülmények között érlelt borok kerülnek a palackokba.

Szekszárd belvárosban a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatt található a Mészáros Borház és Pince. Ez a több mint 250 éves pince 2000. évben került tulajdonunkba, ezt követően kezdtünk bele a régi korok szelleméhez hűen a felújítási munkálatokba. Ma egy igazán szép impozáns pincébe léphetnek be az odalátogatók, a főbejárat is eredeti minta alapján készült.

A feldolgozás ugyan nem itt történik, de a piac igényli, hogy fahordókban érlelt borokat tudjunk kínálni. Ehhez méltó a környezet, ahol borbemutatókat, rendezvényeket szervezünk, és melegkonyhás igényeket is ki tudunk szolgálni előzetes bejelentkezés alapján.

Ugyanitt található egy borszaküzlet, ahol megvásárolható Mészáros Pál Borház és Pince teljes termékkínálata.

 

Borvidék: Szekszárd
Web: www.meszarosborhaz.hu
Cím:  7100 Szekszárd,  Kossuth Lajos utca 26.
Tel.: Vendéglátás - Telefon: (+36) 30/303-3383
Borkóstolók - Telefon: (+36) 30/530-3737
Borszaküzlet, borrendelés - Telefon/Fax: (+36) 74 / 318-749
E-mail: info@meszarosborhaz.hu
 
Bernát Pince (Tolna)

Bernát Pince (Tolna)

Facebookhttps://www.facebook.com/Bernat.Pince?fref=ts

A tolnai borvidék a Bernát családi pince által képviseltetik a fesztiválon. Könnyű fehérekben óriásit alakítanak, friss, zamatos és harmonikus boraik ár-érték arányban verhetetlenek. A kötelező Zöldveltelini és Sauvignon Blanc mellett haladó borisszák mindenképpen kérjenek a szenzációs Rajnai Rizlingből is!
 
Bernát Pince (Tolna)

Facebookhttps://www.facebook.com/Bernat.Pince?fref=ts

A tolnai borvidék a Bernát családi pince által képviseltetik a fesztiválon. Könnyű fehérekben óriásit alakítanak, friss, zamatos és harmonikus boraik ár-érték arányban verhetetlenek. A kötelező Zöldveltelini és Sauvignon Blanc mellett haladó borisszák mindenképpen kérjenek a szenzációs Rajnai Rizlingből is!
 
 

14 hektáron termelt szőlőfajtáink: chardonnay, királyleányka, zöldveltelini, rajnai rizling, ezen felül gondos válogatás mellett vásárolunk helyi termelőktől szürkebarátot, kékfrankost, cabernet sauvignont , merlot,  s közülük évről-évre – függően az időjárási viszonyoktól – sikeresen emelünk ki egy fajtát, készítve belőle csúcstételt.
2010. Chardonnay, Székely Országos Borverseny, Arany minősítés
2012. Cabernet Sauvignon, I. Nemzetközi Rozé Borverseny, Villány, Nagyarany minősítés
2013. Merlot, Németek Országos Borversenye, Arany minősítés
2013. Szürkebarát, Székely Országos Borverseny, Arany minősítés, Hadikfalva bora
A megmérettetések típusa jól tükrözi, hogy munkánkban a kézművesség, a minőség – és nem a mennyiség – , valamint a hagyomány az érték.
Számunkra a bor tisztaság, lehetőség, barátság, és szerelem, mert ez a „Völgység íze”…

Borvidék: Tolna, Völgységi körzet
Web: www.bernatpince.hu 
Név: János Tibor, Dr. Szőts Viola, www.facebook/viola.szots
Cím: 7158, Bonyhádvarasd, Kossuth u. 31.
Tel.: +36-30-936-4777; E-mail: info@bernatpince.hu
Spiritus Primus Pálinka (Tiszaföldvár)

Spiritus Primus Pálinka (Tiszaföldvár)

Facebook: https://www.facebook.com/spiritusprimus/?fref=ts

„Mi arra szövetkeztünk, hogy értékek mentén további értékeket teremtsünk” – tartja a pálinkaház szlogenje. A Spiritus tiszteletben tartja a tradíciókat, ugyanakkor a fejlődés mellett is elkötelezett; kiáll a magyar alapanyag és a kisüsti technológia mellett, ugyanakkor a korszerű technika segítségével igyekszik mennél jobban kidomborítani annak erényeit.

 
Spiritus Primus Pálinka (Tiszaföldvár)

Facebook: https://www.facebook.com/spiritusprimus/?fref=ts

„Mi arra szövetkeztünk, hogy értékek mentén további értékeket teremtsünk” – tartja a pálinkaház szlogenje. A Spiritus tiszteletben tartja a tradíciókat, ugyanakkor a fejlődés mellett is elkötelezett; kiáll a magyar alapanyag és a kisüsti technológia mellett, ugyanakkor a korszerű technika segítségével igyekszik mennél jobban kidomborítani annak erényeit.

 
 

Testnek, szellemnek, léleknek: Spiritus Primus
 
A Spiritus Primus Kft tiszaföldvári pálinkafőzdéje 2010. óta működik kereskedelmi
főzdeként. A feldolgozott gyümölcs döntő része a tulajdonosok Kecskemét környéki
ültetvényein terem.A kisüsti lepárlási eljárás évszázadok alatt alakult ki a párlat ízvilágának tökéletes
kinyerésére. Ez a technológia  tökéletesen kihozza a pálinkák karakterét és a legkorszerűbb
igényeknek kedvezve az intenzív illatvilágot alkotja meg.
Egyes termékeinket tokaji aszús, barrique fahordókban érleljük, hogy további aromákban
gazdagodjanak. Cégünk a korty – abrosz (egyedi grafikus kóstolási segédlet) kifejlesztésével
és kulturális együttműködéseinkel szolgáljuk a pálinka kultúráját és törekszünk a kultúra
pálinkájává válni.
 
SPIRITUS PRIMUS termékcsaládunk
Szögletes, modern palackjaiba töltjük az illatokban, zamatokban leggazdagabb pálinkáinkat.
Ízek: Illatos birs – Csalfa meggy – Hamvas szilva – Bársonyos kajszi – Kacér cseresznye –
Pajkos szamóca – Daloló kökény – Érlelt szilva
 
UJJLENYOMAT termékcsaládunkban Magyarország neves borászataiból származó
válogatott, legmagasabb minőségű törkölyeiből csúcsminőségű – évente limitált mennyiségű –
törkölypálinka készül. Dereszla tokaji aszútörköly pálinka – Dr. Pók Tamás egri törköly
pálinka – Orbán Pincészet badacsonyi törkölypálinka
 
„07” termékcsalád = fiatalos stílus, „széles szögletes váll, kocka has” és kiváló ár/érték
arány! Ízek: Szilva – Alma – Érlelt alma – Barack – Érlelt törkölypálinka – Körte –
Szőlőpálinka – Aura marcipános illatjegyeket hordozó vegyes gyümölcspálinka
 
VIRTUS termékcsalád, almapálinka, szilvapálinka, cserszegi fűszeres törkölypálinka
 
 
 
 
 
 
Haraszthy Pincészet (Etyek)

Haraszthy Pincészet (Etyek)

A Haraszthy Pincészet nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről; a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről.

 
Haraszthy Pincészet (Etyek)

A Haraszthy Pincészet nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről; a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről.

 
 

A pincészetről
Pincészetünket 1996-ban alapították, de a teljes borászat csak 2003-ban lett kész. A kezdetektől fogva szerettük volna, ha a bor élmény mellett, a gasztronómia remekeit is közvetíthetnénk, ezért nyitottuk meg Cinnamon éttermünket.

A célunk természetesen a kiválló borok készítése évről évre, illetve a Magyar fajták mellett a Burgundy fajták helyi tökéletesítése. Főbb szőlőfajtáink az Irsai Olivér, Chardonnay, Sauvignon Blanc és a Pinot Noir. Emellett van még  Szürkebarát, Királyleányka és Zenit, amiket cuvée-kben köszönnek vissza.

Hisszük, hogy úgy lehet egyedi, karakteres jó borokat létrehozni, ha a modern technológiát vegyítjük a hagyományos eljárásokkal.

Borászunk, Pázmányi Dániel óriási figyelmet szentel annak, hogy csak tökéletesen érett, egészséges szőlőszemek kerüljenek a borba.

1996-ban alapítottuk a pincészetet. A borászati feldolgozó üzem 2003-ban készült el. A borkészítés mellet komoly hangsúlyt kap a gasztronómia. Éttermünk 2006 óta üzemel. Célunk évről évre magas minőségű borok készítése, a burgundi fajták minél magasabb szintű kibontása, illetve a bor és gasztronómia kapcsolatának bemutatása.

Fő fajtáink az Irsai Olivér, Chardonnay, Sauvignon Blanc és Pinot Noir. Emellett foglalkozunk még Pinot Gris-vel, Királyleánykával és Zenittel is, melyek házasításokban kapnak helyet. Modern és kíméletes feldolgozási technológiával dolgozunk. Borászunk, Pázmányi Dániel különös gondot fordít arra, hogy csak tökéletesen beérett, egészséges szőlőből készüljön bor. A bogyózást válogatási fázis előzi meg, így csak tökéletesen érett, egészséges szőlővel dolgozunk. A kíméletes préselést követően irányított technológiával erjednek boraink. Csak kazein mentes kezelőanyagokat alkalmazunk a borkészítés során.

Jelenleg 70 000 palackot készítünk évente, melyek 3 különböző borcsaládban kerülnek piacra.

Az alap – Haraszthy – borcsalád 4 tagja minden esetben reduktív technológiával készül. Könnyed, de jól strukturált borok. Közös jellemzőjük a primer aroma gazdagság és lendületesség.

A Virtuoso borcsalád tagjai tölgyfa hordós érlelést kapnak. Testesebb, komplexebb borok. Jellemzően 1,5-2 éves korukban kerülnek a fogyasztók elé.

Fantástico borcsaládunk borai csak a kiemelkedő évjáratban készülnek válogatott alapanyagból. Általában 3 éves korukra válnak fogyasztásra éretté.

A név
Pincészetünk a Haraszthy nevet választotta, mert tisztelegni kívánt Haraszthy Ágoston előtt mindazért, amit tett a szőlészet és borászat területén, mint Magyar ember. Nem vér szerinti vagy tulajdonosi kapcsolatról van szó, hanem megemlékezésről, és tisztelgésről. Haraszthy Ágoston példát állít előttünk azzal, hogy a tradicionális vonásokat sikeresen keverte a modernnel. Kaliforniában tevékenykedett, és talán jobban elismert ott, mint idehaza. Újított, kísérletezett, és ezzel sikeresen vitte előre a dolgokat. Hasonlót szeretnénk alkotni Etyeken a pincészetünkben, ahol a modern és újító szellem jól megfér a tradíció követésével.

Gróf Haraszthy és Vallejo tábornok
Haraszthy Ágoston (1812-1869) izgalmas, cselekményekben bővelkedő élete nem véletlenül névadója borászatunknak. Grófnak és ezredesnek adta ki magát (noha nem volt született arisztokrata, de nemes és rendőrtiszt igen.) Európa hercegi szalonjaiban, sőt San Francisco cifra újgazdagjai közt is egyformán otthonosan mozgott. Kalandor,  tán szélhámos is megszállott, kiállhatatlan és,  zseniális is egy emberben. Ma már úgy tartjuk számon e hajdani bácskai magyart, mint a kaliforniai szőlőkultúra atyját (“The Father of Californian Viticulture”).

Először is “felfedező” a szó klasszikus értelmében, aztán befektető, hídépítő, malomtulajdonos, téglaégető, gabonatermesztő, seriff, városalapító, aranymosó, kormánymegbízott és vincellér és borkereskedő. Élete utolsó szakaszában cukornád-ültetvényes és rumkészítő Nicaraguában, míg egy napon saját birtokán föl nem falták a krokodilok.

Az Újvidékhez közeli Futakon született, Eleinte jogi pályára készült, azonban hamarosan kivándorolt az Egyesült Államokba az itthoni bizonytalan helyzet miatt. Először Wisconsin államban telepedett le, ahol megalapította Haraszty-falvát, más források szerint Széptájat) (ma Sauk City néven ismert).

1857-ben látogatást tett a Sonoma-völgyben, ahol egyből felismervén a vidék kiváló adottságait, újabb földterületeket vásárolt. Itt 226 hektáron létesített szőlőültetvényeket, borászatát Buena Vistának keresztelte. Ez a borászat a mai napig aktív. Haraszthy hitte, hogy azon a vidéken olyan minőségű borokat lehet termelni, amelyek a legnevesebb európai borokkal is versenyre tudnak kelni. 1861-ben újabb látogatást tett Magyarországon és más európai bortermelő országokban,és több, mint 300 szőlőfajtával tért vissza. Ezekben az években elévülhetetlen érdemeket szerzett a Zinfandel szőlő és bor kinemesítésében.

Mariano Guadalupe Vallejo Montereyben, Kaliforniában született, spanyol ajkú családban. Itt találkozott aztán Haraszthy Ágostonnal akivel jó barátok lettek. Ranch szomszédok voltak rengeteget segítve egymásnak a gazdálkodásban. Gyermekeik egymás között házasodtak így fonva össze végérvényesen a két család életét. A tulajdonos argentin-magyar házaspár a szőlészet és borászat történelmében ezt a spanyol-magyar baráti szálat fellelve keresztelte el etyeki pincészetünket Haraszthy Vallejo Pincészetnek.


Borrégió: Etyek,
Cím: Öreghegy 3108. hrsz. 2091 Etyek, Pf. 25.
web: www.hvp.hu
e-mail: info@hvp.hu
Mobil: +3620 997 1289 (Lakatos Péter)
Fax: +361 388 9139
 
Kovács - Harmat Pincészet (Villány)

Kovács - Harmat Pincészet (Villány)

Facebook:https://www.facebook.com/kovacsharmatpinceszet/?fref=ts

Villány legszebb arca, a szerethető nagyság borai. Elegancia, komolyság, komplexitás, érettség a maga tiszta formájában, túlzások és gőg nélkül. A Cabernet Franc 2008 a tavalyi fesztivál egyik legszebb bora volt, a könnyű vörösök kedvelői pedig kóstolják meg a Portugiesert!

 
Kovács - Harmat Pincészet (Villány)

Facebook:https://www.facebook.com/kovacsharmatpinceszet/?fref=ts

Villány legszebb arca, a szerethető nagyság borai. Elegancia, komolyság, komplexitás, érettség a maga tiszta formájában, túlzások és gőg nélkül. A Cabernet Franc 2008 a tavalyi fesztivál egyik legszebb bora volt, a könnyű vörösök kedvelői pedig kóstolják meg a Portugiesert!

 
 

Magyarország legdélebbi borvidékein működő családi gazdaság, mely az aranyat érő napsütésből a legtöbbet kapja, és ezzel hálálja meg boraiban a természet adta lehetőségeket. A Kovács-Harmat Pincészet az egyedülálló hangulatú Versend „Orás” (Orásje) pincefaluban készíti és mutatja be borait.
Borai a Pécsi borvidékre jellemző fehér borok és a Villányi borvidéken termett vörös borok. A Kovács-Harmat Pincészet szeretettel vár minden borkedvelőt a versendi „Orás”-ban található pincébe, ahol megkóstolhatják tájjellegű ételeinket és borainkat egy kellemes beszélgetés közben.

Pince: 7752 Versend, Pincesor 15.
Postai cím: 7761 Kozármisleny, Nárcisz utca 8.
Telefon, fax: +36 72 370-663
E-mail: info@kovacsharmat.hu
Bánfalvi Pince (Villány)

Bánfalvi Pince (Villány)

A szolnoki borászok klubjának lehengerlő temperamentumú, örökkön vidám tagja Villány meghódítását tűzte ki célként. A Bánfalvi Pincészet barátságos tételeket kínál a déli régióból, technológiai beavatkozásoktól mentes, természetes borokat – teszi mindezt az egyik legjobb hangulatú faházban!
Or-Ko Bormanufaktúra (Tokaj)

Or-Ko Bormanufaktúra (Tokaj)

Pár évvel ezelőtt úgy döntött két szolnoki jóbarát, hogy szőlőt vételez és pincészetet alapít Tokaj-hegyalján, ezáltal is öregbítve a legendás szolnoki borkultúra hírnevét. A tokaji tradíciókat követő, kézműves módszerekkel dolgozó borászat ez alkalommal is nagyszerű ár-érték arányú Furmint és Hárslevelű borokkal készül a fesztiválra – vagyis nem csak a lokálpatrióták számára ajánljuk ezt a faházat!
Petrény Pincészet (Eger)

Petrény Pincészet (Eger)

Facebookhttps://www.facebook.com/Petrenypinceszet/?fref=ts

Az egyik legígéretesebb egri pincészet megmutatja, milyen hatalmas potenciál van a borvidékben: a mélység és az egyedi karakter mellett csiszoltság és elegancia jellemzi tételeiket. Széles szortimentjükben az ellenállhatatlan Bikavérek és a komoly vörösök (Padok, Bikavér, Kékfrankos) mellett pompás fehéreket is fellel az érdeklődő – rengeteg jóság lesz a pultban, érdemes összebarátkozni a pincészet képviselőivel!

 
Stier Pincészet (Villány)

Stier Pincészet (Villány)

Facebook: https://www.facebook.com/stierpinceszet/?fref=ts

Régi barátok érkeznek Villányból, kik remek és még remekebb borokkal készülnek a Tiszavirágra. A Stier Pincészet legnagyobb erénye – mármint a minőségen túl – a széles szortiment: a Villányra jellemző fajtákon (Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot) kívül Olaszrizlinget, Chardonnay-t vagy éppen Hárslevelűt is kínálnak.

 
Varga Borház  (Csopak)

Varga Borház (Csopak)

A csopaki területek elsősorban Olaszrizlingben mutatnak nagy tehetséget, de más fajták – úgymint Chardonnay, Szürkebarát, Sauvignon Blanc, Kékfrankos – is kiválóan érzik itt magukat. Vargáék barátságos árszabású tételei visszautasíthatatlan ajánlatot képviselnek a feltörekvő borvidéket kevésbé ismerők számára – álljunk hát meg pár pohárra a standjuknál!

Web: http://www.vargaborhaz.hu/
 
Nobilis Pálinka (Szár)

Nobilis Pálinka (Szár)

Facebook: https://www.facebook.com/nobilispalinka/


A Nobilis pálinkái és likőrjei évről-évre számos hazai és nemzetközi versenyen (Destillata, World Spirits Award) szereznek arany- és ezüstérmeket, különböző elismeréseket. A pálinkafarmot körülvevő, 300 hektáros gyümölcsös biztosítja a kifogástalan alapanyagot, amelyet korszerű technológiával dolgoznak fel, hogy csakis a legjobb pálinkák és likőrök kerülhessenek a Nobilis jelzéssel ellátott palackokba.
Panyolai Pálinkák

Panyolai Pálinkák

Facebook: https://www.facebook.com/Panyolai/


A főzde Elixír termékcsaládja a legkifinomultabb és legnemesebb pálinkák közé tartozik, a tíz tételt számláló sorozatban mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelő párlatot. A hagyományos módszerrel, eperfahordóban érlelt pálinkák mellett mézes pálinkák és ritka pálinkakülönlegességek is kóstolhatók a Pálinkaland kertben!
 
Miklós Csabi Pincéje (Mór)

Miklós Csabi Pincéje (Mór)

Facebook: https://www.facebook.com/miklos.csabi.3?fref=ts



elöljáróban annyit, hogy minden jó, ha ezerjó!
Gere & Schubert , Csillagvölgy Pincészet

Gere & Schubert , Csillagvölgy Pincészet

Facebook: https://www.facebook.com/csillagvolgy.pinceszet?fref=ts


Gere Attila és Schubert Vilmos 2010-ben közös pincészetet hozott létre Villányban azzal a céllal, hogy a borvidék nagyszerű alapanyagaira támaszkodva friss, gyümölcsös ám mégis tartalmas borokat hozzanak létre. A pincészet kínálatát kizárólag reduktív, acéltartályban elkészített könnyed, légies borok adják, melyeknek döntő többsége fehér- illetve rozé bor. A pincészet önálló márkanévvel és arculattal forgalmazza borait. www.csillag-volgy.hu
Luka Pincészet (Sopron)

Luka Pincészet (Sopron)

Facebook: https://www.facebook.com/Luka-Pinc?©szet-208766412551884/?fref=ts
 
Ostorosbor Pincészet (Ostoros, Novaj)

Ostorosbor Pincészet (Ostoros, Novaj)

Facebook:https://www.facebook.com/ostorosbor/?fref=ts
Patris Winery (Etyek)

Patris Winery (Etyek)

Honlap: https://patriswinery.hu/


 
Zsirai Pincészet (Mád)

Zsirai Pincészet (Mád)

Facebook: https://www.facebook.com/zsiraipinceszet/


 
Bolyhos Pálinka (Újszilvás)

Bolyhos Pálinka (Újszilvás)

Facebook: https://www.facebook.com/BolyhosPalinka/?fref=ts


A BOLYHOS CSALÁD PÁLINKA FŐZDÉJÉRŐL

Családunk 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. Több éves tapasztalat és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka, amely 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általunk szabadalmaztatott aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű hungaricumként is elfogadott pálinka, 6 hónapig tartályokban és fahordókban érlelődik. Az érlelést követően, a palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt teszünk az üvegekbe, majd erre töltjük a pálinkát. Ezt követően további 5-6 hónapig érleljük. Az érlelés során az aszalt gyümölcs visszanyeri eredeti alakját és kellemes színt kölcsönöz a pálinkának. A "gyümölcságy" a pálinkát esztétikailag vonzóbbá teszi és beltartalmi értékeit is tovább gazdagítja.

Újszilváson 2003-ban építettünk egy új, az Európai Uniós követelményeknek megfelelő pálinkafőzdét, palackozót és gyümölcsaszalót, ahol a bérfőzés mellett már kereskedelmi főzést is végzünk.

2001-ben vettünk részt először pálinkáinkkal nemzetközi pálinkafesztiválon, Gyulán, ahol már első alkalommal is a legmagasabb elismerésekben részesültünk. Ágyas szilvapálinkánk a Fesztivál fődíja mellett, Éfosz különdíjat és aranyérmet nyert. A további években számos arany-, ezüst- és bronzéremmel gazdagodtunk. 

A legnagyobb elismerést a 2004. április 16-18. között megrendezett Gyulai V. Nemzetközi Pálinkafesztiválon kaptuk, amelyen a Bolyhos Ágyas Szilvapálinka elnyerte a 'Magyarország legjobb pálinkája 2004-ben' címet, a Pénzügyminiszter fődíját.

2006-ban az Ágyas Cserszegi Fűszeres Szőlő pálinka Nagyarany díjat nyert, valamint a Magyar Pálinka Lovagrend 2006-os év Zászlóspálinkájának választotta.

2006. novemberében 5 fajta pálinkánk elnyerte a Kiváló Magyar Élelmiszer minősítést. 

2007-ben 5 arany, 8 ezüst és 10 bronzérem mellett a Bolyhos Ágyas Cigánymeggy Pálinka lett a verseny fődíjasa, elnyerte a Magyarország legjobb pálinkája 2007-ben címet.

2007-ben és 2008-ban újabb termékeink kapták meg a Kiváló Magyar Élelmiszer díjat.

2008-ban újabb sikereket ért el a Bolyhos pálinkafőzde. A számos arany, ezüst és bronz érem mellett, 3 Champion díjat kaptunk, és egyben Az ország legeredményesebb pálinkafőzdéje lettünk.

2008-ban első alkalommal vettünk részt a HunDeszt Pálinkaversenyen, ahol 5 arany, 6 ezüst és 3 bronzérmet nyertünk.

2009-ben a Gyulai pálinkaversenye 17 pálinkánk nyert arany-, ezüst- ill. bronzérmet.

2010-ben további két pálinkánk nyerte el a Kiváló Magyar Élelmiszer díjat. Ebben az évben a különböző versenyeken összesen 46 db érmet szereztünk.

Családunk célja, hogy minél több emberrel megismertessük és újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka. Ennek érdekében, megkezdtük a pálinkakóstolók szervezését, amelynek keretében lehetőség van az Újszilvásra látogatóknak, a pálinkafőzde megtekintésére, a pálinkafőzés folyamatának megismerésére, ágyaspálinka kóstolására és vásárlására.

Szeretettel várjuk pálinkafőzdénkbe!

a Bolyhos-család

 
KIEMELT TÁMOGATÓINK