maláta tér

Maláta tér - 2017. június 13-17. (Kedd-Szombat)

Tiszai hajósok tere
 
A kézműves sör alighanem a legokosabb és legvagányabb divat, ami az elmúlt években a hazai vendéglátás terén történt. A Tiszai Hajósok terén idén is jobbnál-jobb főzdék és sörözők reprezentálják a craft beer mozgalmat.

Főzdebusz (Budapest)
Visszatérő vendégünk a veterán VW Transporter, amelyből a kézműves sörfőzés lenyűgöző hozzáértéssel és elsöprő temperamentummal felvértezett amazonja, Zsófi kínálja az alkalomra összeválogatott, gyakorta szezonális magyar söröket csapról és palackból. Zsófinak kifogástalan az ízlése, és mindig akad nála pár különlegesség (pl. Kecskeméti Sörmesterek főzetei) – érdemes hát rákérdezni!

Facebook:https://www.facebook.com/fozdebusz/?fref=ts

Szent András Sörfőzde (Békésszentandrás)

Az 1993-ban alapított békésszentandrási főzde Magyarország legrégebbi, egyszersmind az egyik legnívósabb craft beer vállalkozása. Széles választékukban éppúgy található kiváló lager, nagyszerű gyümölcsös sör, avagy tradicionális baksör. Tippünk: kóstold meg a Napkincs névre hallgató, nemrégiben bemutatott búzasörüket!

Facebook:https://www.facebook.com/SzentAndrasSorfozde/?fref=tsHrabal Söröző (Budapest)

A fesztivál egyik legnépszerűbb csapszéke ezúttal is remek cseh sörökkel csábítja a maláta híveit. A prágai ízek kedvelői éppúgy találnak itt pilseni típusú könnyű söröket, fűszeres aromájú félbarnákat és markáns portereket. Rendszerint tucatnál is több sört vernek csapra a fesztivál ideje alatt – érdemes hát vissza-visszatérni hozzájuk!

Facebook:https://www.facebook.com/Hrabal-Sörőző91-202083649806511/?fref=ts

Häfen-Zsombói Sörfözde (Csongrád)

A csongrádi, leginkább regionálisan ismert mikrofőzde hagyományos házi sörökkel készül a Tiszavirágra. Barátságos árfekvésű főzeteik vonzó alternatívát képviselnek a technológiai tömegsörökkel szemben, az ír vörösük és a meggyes sörük pedig kifejezetten csajos cucc!

Facebook: https://www.facebook.com/groups/902520496426829/?fref=ts

Neked Csak Dezső Gasztrokocsma (Budapest)

A neves budapesti gasztrokocsma nem csupán a legkiválóbb magyar főzeteket hozza a Tiszavirág Fesztiválra, de saját sörökkel is készül. A hely címszereplővé tett söre, a Dezső Vére névre hallgató red ale kihagyhatatlan!

Facebook: https://www.facebook.com/nekedcsakdezso/?fref=ts

  


Csíki Sör (Csíkszentsimon)

Az egyetlen, igazi, eredeti és hamisítatlan Csíki Sör a legnépszerűbb székely sörfőzde. A multikkal folytatott, a főzde számára diadalmas végkimenetelű jogi csatározásokat követően Szolnokon is bemutatják remek tételeiket, amelyek első- és másodfokon egyaránt meggyőzik a szomjas fesztiválozókat.

Facebook: https://www.facebook.com/igazicsikisor/?fref=ts


 
KIEMELT TÁMOGATÓINK